Filnet – växthusplast

505.00 kr3,900.00 kr

Armerad, stark, UV beständig och formstabil växthusplast som fyller samma funktion som glaset i ett traditionellt växthus eller drivbänk. Kan med fördel spännas upp i en träram. Armeringen i plastduken gör att duken bibehåller sin form och förblir lika stark under hela sin livslängd.

Information 1 rulle, 50 m (Finns även att köpa i 5 meters intervall)

Färg: Transparent/Blå
Material: UV beständig Polypropén+LD Polyetén
Rullbredd: 1,8 m
Rullängd: 50 m
Vikt/m²: 125 g
Draghållfasthet: MD/TD 3,0/2,5 kN/m

Artikelnr: 73000506 Kategorier: , Taggar: ,

Beskrivning

Armerad växthusplast som vi benämner Filnet. Plasten är stark, UV beständig och formstabil. Filnet´s låga vikt gör att det är enkelt att flytta växthuset från en del a drivbänken till en annan.

Även i större växthusanläggningar är Filnet ett fullgott alternativ till de vanliga glasrutorna. Filnet passar utmärkt för att bygga in sina köldkänsliga träd i ett vinterväxthus där var sida av träreglarna kläs med Filnet.

Mer information

Meter

5 m, 10 m, 15 m, 20 m, 25 m, 30 m, 35 m, 50 m

Infästning av Filnet

  • Mot trä

Plasten viks minst dubbel och kläms men en list mot underlaget som skruvas i konstruktionen alternativt skruvas direkt mot konstruktionen med skruv och en stor bricka som fördelar kraften från vind mm. Skruven fästs i mitten av en nätruta

  • Mot stolpar/rör

Plasten viks minst dubbel och hålslås med en öljett för att sedan kunna fästa den i öljetten runt stolpe/rör.

 

Behöver du större våder?

Plasten kan Z-vikas med ett mellanlägg av syntetiskt material, akryl eller polyester (markisväv liknande) och kan sedan sys med en kraftigare symaskin. Ex vis segelmakare kan hjälpa till med detta.

På detta vis kan nu göra hållbara konstruktioner i önskad storlek.

Titel

Till toppen