Växthusplast

Filnet

Transparent, armerad växthus- och drivbänksplast

Vår armerade växthusplast går under beteckningen ‘Filnet’. Plasten är stark, UV beständig och formstabil. Den fyller samma funktion som glaset i ett traditionellt växthus eller drivbänk.

Kan med fördel spännas upp i en träram. Kommer i rullar på 1,8m x 50m. Levereras dubbelvikt

Armering i plastduken gör att duken bibehåller sin form och förblir lika stark under hela sin livslängd.

Här visas ett exempel på hur en enkel ramkonstruktion har klätts in med Filnet. Filnet’s låga vikt gör att det är enkelt att flytta ‘växthuset’ från en del av drivbänken till en annan.

Även i större växthusanläggningar är Filnet ett fullgott alternativ till de vanliga glasrutorna.

Vi har kunder som har bekräftat att hållbarheten på Filnet har varit överlägsen glas då det gäller att klara höga snömängder under snörika vintrar.

Isolerat växthus med Filnet

Filnet passar utmärkt för att bygga in sina köldkänsliga träd i ett ‘vinterväxthus’ där var sida av träreglarna kläs med Filnet. Mellan Filnet-lagren får man då en 50 mm luftspalt med goda isoleringsegenskaper, utan att man hindrar att dagsljuset kommer igenom. Med en lågeffektvärmare kan man hålla temperaturen väl över fryspunkten, även under kalla vinternätter.

Filnet

505.00 kr3,900.00 krVälj alternativ

Infästning av Filnet

  • Mot trä

Plasten viks minst dubbel och kläms men en list mot underlaget som skruvas i konstruktionen alternativt skruvas direkt mot konstruktionen med skruv och en stor bricka som fördelar kraften från vind mm. Skruven fästs i mitten av en nätruta

  • Mot stolpar/rör

Plasten viks minst dubbel och hålslås med en öljett för att sedan kunna fästa den i öljetten runt stolpe/rör.

Behöver du större våder?

Plasten kan Z-vikas med ett mellanlägg av syntetiskt material, akryl eller polyester (markisväv liknande) och kan sedan sys med en kraftigare symaskin. Ex vis segelmakare kan hjälpa till med detta.

På detta vis kan nu göra hållbara konstruktioner i önskad storlek.