Viltskydd

Det bästa sättet att hålla rådjuren borta är att stänga dem ute från odlingar och trädgårdsväxter. Allox viltskydd monteras enkelt kring det du vill skydda.

Vi har flera starka och vädertåliga nät som lämpar sig väl för att hålla rådjur och annat vilt på rätt sida av de växter, grödor och planteringar du önskar skydda. Näten är tillverkade av mycket stark UV-beständig polypropénplast.

Skyddsnät Rådjur

Håll rådjuren borta

Skyddsnät 1B och 1C är ett UV-beständigt, svart, starkt och formstabilt nät. Den svarta färgen gör nätet nästan omöjligt att se för en människa, men djuren ser det!

Skyddsnäten skyddar trädgården mot rådjur och andra mindre djur. Allox skyddsnät är enkla att sätta upp med hjälp av stolpar och G-pinnar. Här hittar du monteringsanvisningar för rådjursnät »

Handla rådjursnät i shopen

Rådjursnätet finns i två höjder: 1,5 m (Skyddsnät 1B) och 2,0 m (Skyddsnät 1C). Båda näten finns på rulle om 20 m eller 100 m.. Här kan du beställa rådjursnät »

Enkelt att sätta upp

Spänn gärna upp nätet mellan mellan trästörar som sätts upp med 10 meters mellanrum, däremellan använder du våra praktiska G-pinnar som flätas in i nätet på 2,5 m mellanrum. Då får du ett bra och nästan osynligt skydd mot rådjur.

Mindre växtgrupper och planteringar som skall skyddas mot rådjur nätar du lättast in med våra praktiska G-pinnar och unika Softbinders. Du bygger en bur runt det du vill skydda, använder våra G-pinnar som stöd för nätet och fäster nätet mot pinnen med Softbinders. När trädet eller växten inte behöver skyddas längre tar du lätt bort pinnen, nätet och Softbindern och återanvänder dem igen och igen vid senare tillfällen.

Bygg en bur av nät i din trädgård

Så här lätt bygger du ett viltskydd skydd till din rabatt, buske eller träd.

VI REKOMMENDERAR

Tillbehör för nätupssättning

VI REKOMMENDERAR

Viltstängsel – Skogsnät

Starkt skogsnät

Allox har tagit fram SKOG 50, ett lätt och mycket starkt U/V beständigt skogsnät, med lång livslängd.

Nätet lämpar sig utmärkt för odlad mark, skogshägn och nyplanteringar, där större områden måste avskärmas mot älg, hjort och rådjur.

SKOG 50 håller rådjur, hjort och älg borta från odlingar och nyplanterad skog

Det starka och flexibla nätet fungerar lika bra i öppna landskap som i tätbevuxen skog. Nätet tar lite vind och snö har svårt att fästa på nätets glatta trådar. SKOG 50 är först och främst framtaget för att hålla rådjur, hjort och älg borta från odlingar och nyplanterad skog. Maskstorleken är ca. 50 x 50 mm. Draghållfastheten är 5,8 kN/m i längdriktningen och hela 6,3 kN/m i tvärriktningen! (En meterbred nätremsa kan belastas med hela 630 kg utan att nätet går sönder). Nätets låga vikt underlättar uppsättning i svårtillgänglig terräng.

Om vildsvin är ett problem måste nätet kompletteras med en eltrådslösning eller ett lågt, kraftigt skyddsnät av metall. Om hare är ett problem kan underkanten på nätet förstärkas med en 50 cm bred remsa av galvat hönsnät.

Skog 50, 2×100 m

2,950.00 kr5,900.00 krVälj alternativ

Enkel uppsättning

Nätet fästs enklast mot befintliga träd eller med tryckimpregnerade trästolpar. Ett tunt läkt som skruvas mot nätet in i stolpen/trädet ger ett fullgott stöd.

Utnyttja befintlig skog vid uppsättning

Om du utnyttjar befintlig skog vid uppsättningen av nätet, och du har ett avstånd över fyra meter mellan trädstammarna, är det viktigt att du förankrar nätets överkant i en sträckvajer.

Sträckvajern ser till att nätet inte bågnar under tyngden av blötsnö.

Vi tillhandahåller en PVC-belagd 7-trådig galvad stålvajer som fungerar utmärkt i kombination med våra HDPP-nät.

Vajern kan flätas in i översta maskraden enligt bilden ovan, alternativt….

….så kan man spänna en vajer i ovankant på nätet och förankra nätets överkant i vajern med hjälp av UV-resistenta buntband.

Lätt att plocka ner skogsnätet

Den kanske största fördelen med Allox Skogsnät SKOG 50 märks först den dag då skogen vuxit upp och det är dags att plocka ner nätet. Ett stålnät av motsvarande längd och höjd, där småträd och sly vuxit in i nätet är en mycket tuff uppgift att demontera och forsla bort.

Allox polypropén-nät, å andra sidan, väger näst intill ingenting. Nätet kan lätt rullas ihop och borttransporteras, eller eldas upp på platsen (restprodukterna är endast koldioxid och vatten).

Se också våra nättillbehör – Hjälpmedel som underlättar uppsättningen av våra nät